Overslaan en ga naar inhoud
PSV live kijken

PSV live kijken

Kijk live wedstrijden en samenvattingen bij Ziggo

'Eendracht maakt macht!' Beleef bij Ziggo live de mooiste wedstrijden van PSV. Volg de Eindhovenaren in de Champions League met Ziggo Sport. En kijk de wedstrijden in de Eredivisie met ESPN. 

PSV in de UEFA Champions League

Alle wedstrijden van PSV in de UEFA Champions League kijk je vanaf dit seizoen alleen bij Ziggo Sport. Weten de Eindhovenaren onder leiding van Peter Bosz dit seizoen hoge ogen te gooien? Je volgt het allemaal live bij Ziggo Sport. Gratis voor Ziggo klanten op kanaal 14.

PSV UEFA Champions League
Volg PSV in de Eredivisie met ESPN

PSV in de Eredivisie

Alle duels van PSV in de Eredivisie kijk je bij Ziggo met ESPN Compleet. Mis geen doelpunt en kijk alle wedstrijden van de regerend landskampioen live op je tv of waar en wanneer je wilt met de Ziggo GO app.

PSV kijk je bij Ziggo

Maak de transfer naar Ziggo en
scoor 12 maanden gratis topvoetbal

 Ziggo Sport Totaal én ESPN Compleet

 50% korting op Internet & TV

Alleen bij Ziggo
Gratis de mooiste duels uit binnen- en buitenland

Van internationaal topvoetbal tot de mooiste wedstrijden uit de Eredivisie. Met Ziggo Sport én ESPN 1 standaard in je pakket volg je de beste sportwedstrijden uit binnen- en buitenland.

Ziggo Sport. Gratis bij Ziggo

Of je nu op het puntje van je stoel zit voor een panna, ralley of hole-in-one: je beleeft 't allemaal bij Ziggo Sport, dé sportzender van Nederland.

UEFA Europees voetbal

Beleef al het UEFA Europees voetbal op 1 plek bij Ziggo Sport. Alleen bij Ziggo gratis op kanaal 14. Standaard in je tv-pakket.

Kijk overal live met Ziggo GO

Kijk al je favoriete sporten waar en wanneer jij wilt met de Ziggo GO app op je smartphone, tablet of pc. Overal in Nederland en in de EU.

Veelgestelde vragen

Over PSV

PSV Eindhoven, vaak kortweg PSV genoemd, is een van de grootste en succesvolste professionele voetbalclubs in Nederland. PSV staat voor Philips Sport Vereniging en werd in 1913 opgericht als onderdeel van de sportclub voor de werknemers van het elektronicabedrijf Philips. Tegenwoordig behoort PSV tot een van de drie traditionele topclubs in Nederland, naast Ajax en Feyenoord. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het Philips Stadion, dat een capaciteit heeft van ruim 35.000 zitplaatsen. PSV staat bekend om zijn aanvallende speelstijl, getalenteerde spelers en de nauwe band met de stad Eindhoven. Door de jaren heen heeft de club uit Eindhoven veel grote voetballers gekend, zoals Ruud Gullit, Romário, Ronaldo en Arjen Robben.

De geschiedenis van PSV

PSV werd op 31 augustus 1913 opgericht door werknemers van het elektronicabedrijf Philips in Eindhoven. Het bedrijf organiseerde een sportevenement ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse onafhankelijkheid, waarna de medewerkers besloten om Philips Sport Vereniging op te zetten. PSV had als doel om sportactiviteiten te stimuleren onder het personeel van dit groeiende bedrijf en bij de vereniging konden meerdere sporten beoefend worden.

Hoewel 31 augustus 1913 officieel wordt beschouwd als de oprichtingsdatum van PSV, is de voetbalclub in werkelijkheid bijna drie jaar ouder. De voorloper van de club, het Philips Elftal, werd namelijk al opgericht op 12 december 1910, ook door werknemers van Philips. Op 15 januari 1911 speelde dit elftal zijn eerste wedstrijd op exact dezelfde locatie waar nu het Philips Stadion staat. Het Philips Elftal sloot zich in 1913 aan bij de Philips Sport Vereniging. Wat begon als een recreatief sportteam voor Philips-medewerkers, groeide al snel uit tot een van de meest prominente voetbalclubs in Nederland.

PSV won de eerste grote prijs in 1929 toen de club landskampioen werd, maar de grote doorbraak kwam in de jaren '70 en '80. In 1978 won PSV voor het eerst de UEFA Cup, de voorloper van de UEFA Europa League. Dit markeerde het begin van een succesvol tijdperk.

Een van de meest memorabele momenten in de geschiedenis van PSV was het winnen van de Europacup I in 1988, de voorloper van de UEFA Champions League. Dit maakte PSV de derde Nederlandse club die deze prestigieuze Europese titel won. Het was meteen het succesvolste seizoen van de club, want naast de Europacup I, won PSV dit jaar ook de Eredivisie en de KNVB Beker. Hiermee is PSV de tweede Nederlandse club die ooit de zogenaamde ‘treble’ heeft gewonnen: het winnen van de landstitel, de nationale beker en de hoogste internationale beker in één seizoen. 

PSV heeft door de jaren heen een aantal legendarische spelers voortgebracht en aangetrokken. Denk aan de Braziliaanse spelers Romário en Ronaldo, maar ook Nederlandse iconen als Ruud Gullit, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij. Deze spelers maken deel uit van de rijke historie en het succes van de club.

PSV in Nederland

PSV presteert al jaren erg sterk in de Eredivisie. De club heeft zich keer op keer bewezen als een van de meest constante en succesvolle teams in de competitie. Vanaf 1926 speelt de club onafgebroken op het hoogste niveau in Nederland.

PSV heeft 25 keer de landstitel gewonnen en is daarmee na Ajax de succesvolste club van Nederland. Ook in de KNVB Beker zijn de Eindhovenaren succesvol. Elf keer wonnen ze de iconische dennenappel. Ook heeft de club veertien keer de Johan Cruijff Schaal veroverd, de traditionele seizoensopener waarin de landskampioen en de bekerwinnaar tegen elkaar spelen. Hiermee is de club recordhouder.

Het succes van PSV is mede te danken aan de sterke jeugdopleiding, de PSV Academy. De club heeft door de jaren heen grote spelers voortgebracht die zowel nationaal als internationaal naam hebben gemaakt. De focus op jeugdontwikkeling is een van de kernwaarden van de club en heeft bijgedragen aan het blijvende succes. Spelers als Memphis Depay, Cody Gakpo en Ibrahim Afellay komen allemaal uit de kweekvijver van PSV.

PSV in Europa

Op Europees niveau heeft PSV een sterke reputatie opgebouwd. De eerste grote Europese overwinning vond plaats in 1978, toen de club de UEFA Cup veroverde door het Franse SC Bastia in de finale te verslaan. Tien jaar later, in 1988, bereikte PSV het hoogtepunt van zijn Europese geschiedenis door de Europa Cup I te winnen. Onder leiding van coach Guus Hiddink, en met spelers als Ronald Koeman en Wim Kieft, versloeg PSV in de finale het Portugese Benfica na een bloedstollende strafschoppenserie. Doelman Hans van Breukelen stopte de beslissende strafschop.

Hoewel het winnen van grote Europese prijzen na 1988 een uitdaging is gebleken, blijft PSV een geduchte tegenstander voor elke Europese topclub. De club kwalificeert zich regelmatig voor Europese toernooien, waarin ze het vaak ver weten te schoppen.

PSV heeft een Nederlands record gevestigd door twaalf opeenvolgende seizoenen deel te nemen aan de Champions League, van seizoen 1997/98 tot en met 2008/09. In totaal heeft PSV 32 keer deelgenomen aan het hoogste Europese clubtoernooi, waarvan tien keer onder de oude naam, de Europacup I. PSV bereikte in 2005 de halve finales van de Champions League, waarin ze slechts nipt werden uitgeschakeld door AC Milan.

Over de trainer van PSV

De huidige hoofdtrainer van PSV is Peter Bosz, een ervaren coach met een aanvallende filosofie. Bosz staat bekend om zijn tactische scherpte en het vermogen om jong talent te ontwikkelen. Deze oud-voetballer nam in juni 2023 het stokje over van clubicoon Ruud van Nistelrooij.

Onder Bosz’ leiding speelt PSV aantrekkelijk en aanvallend voetbal, met veel nadruk op balbezit, snelle combinaties en hoge druk. Zijn aanpak combineert tactische discipline met creatieve vrijheid en dat resulteert in zowel aantrekkelijke wedstrijden, goede resultaten en veel doelpunten. Bosz hecht daarnaast veel waarde aan het uithoudingsvermogen van het team, wat de intensiteit en dynamiek verder versterkt.

Drie maanden na zijn aanstelling boekte Bosz zijn eerste succes door met PSV de Johan Cruijff Schaal 2023 te winnen, na een 0-1 overwinning op Feyenoord. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer won hij met PSV ook de Eredivisie. Hiermee sleepte de club zijn 25ste landstitel binnen. Aan het einde van dit seizoen werd Peter Bosz verkozen tot trainer van het jaar.

Bosz heeft al eerder bewezen succesvol te kunnen zijn op zowel nationaal als internationaal niveau, onder andere bij Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Met zijn ervaring en visie hoopt hij PSV naar nog meer nieuwe successen te brengen, zowel in de Eredivisie als in Europa.

De huidige selectie van PSV

Keepers

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Walter Benítez 1 19 januari 1993 Argentinië
Joël Drommel 16 16 November 1996 Nederland
Niek Schiks 24 3 februari 2004 Nederland

Verdedigers

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Rick Karsdorp 2 11 februari 1995 Nederland
Armando Obispo 4 5 maart 1999 Nederland
Ryan Flamingo 6 31 December 2002 Nederland
Sergiño Dest 8 3 November 2000 Verenigde Staten
Mauro Júnior 17 6 mei 1999 Brazilië
Olivier Boscagli 18 18 November 1997 Frankrijk
Fredrik Oppegard 35 7 augustus 2002 Noorwegen
Adamo Nagalo 39 22 September 2002 Burkina Faso

Middenvelders

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Malik Tillman 7 28 mei 2002 Verenigde Staten
Guus Til 20 22 December 1997 Nederland
Jerdy Schouten 22 12 januari 1997 Nederland
Joey Veerman 23 19 November 1998 Nederland
Isaac Babadi 26 6 April 2005 Nederland
Tygo Land 28 11 januari 2006 Nederland
Ismael Saibari 34 28 januari 2001 Marokko
Richard Ledezma 37 6 September 2000 Verenigde Staten

Aanvallers

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Luuk de Jong 9 27 augustus 1990 Nederland
Noa Lang 10 17 juni 1999 Nederland
Johan Bakayoko 11 20 April 2003 België
Ricardo Pepi 14 9 januari 2003 Verenigde Staten
Couhaib Driouech 21 17 April 2002 Marokko
Hirving Lozano 27 30 juli 1995 Mexico

De Europese wedstrijden van PSV zijn vanaf dit seizoen alleen te zien bij Ziggo Sport. Als klant van Ziggo kijk je alle wedstrijden gewoon op je tv op kanaal 14, gratis in je tv-pakket. Heb je geen Ziggo? Dan stream je de wedstrijden met Ziggo Sport Free via de Ziggo GO app.

Ontdek hoe jij kunt kijken

Benieuwd wanneer PSV weer in actie komt? Bekijk hier het uitzendschema voor de UEFA Champions League of check het speelschema van de Eredivisie

Op Europese speelavonden zie je de wedstrijden van PSV op Ziggo Sport (bij Ziggo op kanaal 14) en de kanalen van het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal. Heb je geen Ziggo? Dan stream je de wedstrijden met Ziggo Sport Free.

Benieuwd wanneer PSV in de Eredivisie in actie komt? Bekijk dan hier het speelschema

Champions League voordelen
Krijg Ziggo Sport Totaal cadeau

Ziggo Sport Totaal is één van de gratis extra tv-pakketten voor klanten met een Vodafone abonnement én Internet & Digitale TV van Ziggo.