Overslaan en ga naar inhoud
Feyenoord live kijken

Feyenoord live kijken

Kijk live wedstrijden en samenvattingen bij Ziggo

Beleef de mooiste wedstrijden van Feyenoord live bij Ziggo. Volg de Rotterdammers hand in hand door Europa in de Champions League op Ziggo Sport. En kijk de wedstrijden in de Eredivisie met ESPN. 

Feyenoord in de UEFA Champions League

Feyenoord in de UEFA Champions League kijk je vanaf dit seizoen alleen bij Ziggo Sport. Weten de Rotterdamers onder leiding van de nieuwe coach Priske te verrassen in Europa? Je beleeft het allemaal bij Ziggo Sport, gratis voor Ziggo klanten op kanaal 14.

Feyenoord UEFA Europees voetbal
Feyenoord in de Eredivisie

Feyenoord in de Eredivisie

Ook in de Eredivisie hoef je bij Ziggo geen moment van Feyenoord te missen. Met ESPN Compleet kijk je alle wedstrijden live op je tv of zie je Feyenoord in actie waar en wanneer je wilt met de Ziggo GO app.

Feyenoord kijk je bij Ziggo

Maak de transfer naar Ziggo en
scoor 12 maanden gratis topvoetbal

 Ziggo Sport Totaal én ESPN Compleet

 50% korting op Internet & TV

Alleen bij Ziggo
Gratis de mooiste duels uit binnen- en buitenland

Van internationaal topvoetbal tot de mooiste wedstrijden uit de Eredivisie. Met Ziggo Sport én ESPN 1 standaard in je pakket volg je de beste sportwedstrijden uit binnen- en buitenland.

Ziggo Sport. Gratis bij Ziggo

Of je nu op het puntje van je stoel zit voor een panna, ralley of hole-in-one: je beleeft 't allemaal bij Ziggo Sport, dé sportzender van Nederland.

UEFA Europees voetbal

Beleef al het UEFA Europees voetbal op 1 plek bij Ziggo Sport. Alleen bij Ziggo gratis op kanaal 14. Standaard in je tv-pakket.

Kijk overal live met Ziggo GO

Kijk al je favoriete sporten waar en wanneer jij wilt met de Ziggo GO app op je smartphone, tablet of pc. Overal in Nederland en in de EU.

Veelgestelde vragen

Over Feyenoord

Feyenoord Rotterdam is een van de grootste en meest geliefde voetbalclubs van Nederland. De club werd opgericht in 1908 en heeft zijn thuisbasis in het legendarische stadion De Kuip in Rotterdam. Feyenoord speelt in de Eredivisie en staat bekend om de sterke band met de stad Rotterdam, de trouwe supporters en de passie van de spelers. 

De filosofie van de club is sterk geworteld in hard werken, discipline en het ontwikkelen van talent. De Feyenoord Academy is een van de meest geprezen jeugdopleidingen van het land, waaruit vele talenten zijn voortgekomen. Spelers als Giovanni van Bronckhorst, Georginio Wijnaldum en Robin van Persie begonnen hun loopbaan bij Feyenoord waarna ze uitgroeiden tot internationale topspelers.

De geschiedenis van Feyenoord

Op 19 juli 1908 werd in een koffiehuis in de Rotterdamse wijk Feijenoord door een groepje enthousiaste jongeren de voetbalclub Wilhelmina opgericht. Na enkele naamsveranderingen werd de club in 1912 omgedoopt tot Feijenoord, naar de wijk in Rotterdam-Zuid waar de oprichters vandaan kwamen. Toen de club steeds meer Europese wedstrijden ging spelen en internationaal bekender werd, besloten ze in 1971 de naam internationaler te maken en te veranderen van Feijenoord naar Feyenoord.

Feyenoord heeft een rijke en indrukwekkende geschiedenis, zowel in Nederland als in Europa. De club won zijn eerste landstitel in 1924 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest succesvolle clubs in Nederland. In 1930 won de club voor het eerst de KNVB Beker, waarmee een traditie van vele nationale successen begon. 

In 1970 schreef Feyenoord geschiedenis door als eerste Nederlandse club ooit de Europacup I te winnen, de voorloper van de UEFA Champions League. Dit betekende een keerpunt in het Nederlandse voetbal en zette Feyenoord definitief op de Europese kaart. In datzelfde jaar behaalde de club nog een mijlpaal door de Wereldbeker voor clubteams te veroveren, waarmee de status als club van wereldklasse werd bevestigd.

Vier jaar later, in 1974, leverde Feyenoord opnieuw een historische prestatie door als eerste Nederlandse club ooit de UEFA Cup te winnen, de voorloper van de UEFA Europa League. Dit succes benadrukte de leidende rol van Feyenoord in het Europese clubvoetbal gedurende die periode. 

Feyenoord in Nederland

Feyenoord speelt sinds de oprichting van de Eredivisie onafgebroken op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal. De club speelt zijn thuiswedstrijden in De Kuip, een iconisch stadion met een capaciteit van ruim 47.000 toeschouwers. Dit stadion staat bekend om zijn indrukwekkende sfeer, die door velen tegenstanders als intimiderend wordt ervaren. De officiële naam is trouwens niet De Kuip maar Stadion Feijenoord.

In totaal heeft Feyenoord zestien keer de landstitel gewonnen, veertien keer de KNVB Beker en vijf keer de Johan Cruijff Schaal. Hiermee behoort Feyenoord samen met Ajax en PSV tot de ‘Grote Drie’ van het Nederlandse voetbal. Deze clubs domineren al decennia de Eredivisie en hebben een grote invloed op het Nederlandse voetbal, zowel nationaal als internationaal.

​​Feyenoord is onlosmakelijk verbonden met de stad Rotterdam. De club heeft een ongeëvenaarde strijdlust, een sterke teamgeest en een zeer hechte band met zijn supporters, die ook wel ‘Het Legioen’ worden genoemd. Feyenoord-supporters staan bekend om hun passie en onvoorwaardelijke steun, ongeacht de prestaties van de club. Het rugnummer 12 is symbolisch gereserveerd voor de supporters, die worden gezien als de ‘twaalfde man’ van het team. Dit benadrukt nog maar eens de belangrijke rol die zij spelen in de clubcultuur en -geschiedenis.

De lange traditie van hard werken en nooit opgeven is iets wat perfect past bij de karakteristieke arbeidsethos van de havenstad Rotterdam. Het motto van de club, ‘geen woorden maar daden’, weerspiegelt deze mentaliteit. Feyenoord is daarom niet alleen geliefd om zijn prestaties op het veld, maar ook om de manier waarop de club verbonden is met de lokale gemeenschap en zijn supporters. Feyenoord is een echte club van het volk.

Feyenoord in Europa

Niet alleen in Nederland zijn grote successen geboekt, maar ook op het Europese toneel. De club was de eerste Nederlandse club die de Europacup I wist te winnen. Onder leiding van de Oostenrijkse trainer Ernst Happel en met spelers als Willem van Hanegem, Coen Moulijn en Rinus Israël, versloeg Feyenoord op 6 mei 1970 in de finale het Schotse Celtic met 2-1. Het was een historisch moment, niet alleen voor de club zelf, maar voor heel het Nederlandse voetbal. Het was de eerste keer dat een Nederlandse club de belangrijkste Europese clubcompetitie won, wat de internationale status van het Nederlandse voetbal enorm heeft versterkt.

Feyenoord heeft twee keer de UEFA Cup gewonnen. In 1974 won Feyenoord in de finale van het Engelse Tottenham Hotspur en werd hiermee ook de eerste Nederlandse club die ooit de UEFA Cup won. 28 jaar later, in 2002, wonnen de Rotterdammers onder leiding van Bert van Marwijk opnieuw de UEFA Cup, ditmaal door in eigen stadion Borussia Dortmund te verslaan. Deze Europese successen hebben Feyenoord op de kaart gezet als een van de grote clubs in Europa en hebben bijgedragen aan de internationale reputatie van de club. 

Hoewel Feyenoord sinds 2002 geen grote Europese prijs meer won, kwalificeert de club zich vandaag de dag nog steeds regelmatig voor Europese toernooien, waar het een geduchte tegenstander is.

De rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax: De Klassieker

De meest iconische en intense rivaliteit in het Nederlandse voetbal is zonder twijfel die tussen Feyenoord en Ajax, die we ‘De Klassieker’ noemen. Deze wedstrijd gaat verder dan alleen het voetbalveld, het is een botsing van culturen, steden en supportersgroepen. Rotterdam, bekend om zijn no-nonsense arbeidersmentaliteit, staat in contrast met het meer elitaire Amsterdam.

De Klassieker wordt vaak omschreven als de meest beladen wedstrijd van het seizoen, met een ongekende dosis emotie en spanning, die zowel binnen als buiten het stadion te voelen is. De rivaliteit is diepgeworteld in de geschiedenis en identiteit van beide clubs en hun aanhang. De wedstrijden tussen de twee zitten vol met symboliek en prestige. Voor Feyenoord en zijn supporters is winnen van Ajax meer dan alleen het behalen van drie punten. Het gaat ook om eer en trots.

De intensiteit van De Klassieker heeft in de loop der jaren geleid tot onvergetelijke momenten op het veld, aantrekkelijke wedstrijden en verhalen die door generaties supporters worden doorverteld. Deze confrontatie definieert niet alleen het Nederlandse voetbal, maar laat ook veel zien over de diepgewortelde culturele rivaliteit tussen de twee grootste steden van het land.

Over de trainer van Feyenoord

Brian Priske is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord. De Deense oud-voetballer tekende in juni 2024 een driejarig contract en is daarmee de opvolger van Arne Slot, die naar Liverpool vertrok.

Na een succesvolle carrière als voetballer, waarin Priske onder andere uitkwam voor clubs zoals KRC Genk en Club Brugge, zette hij zijn eerste stappen in het trainersvak. Hij begon als assistent-trainer bij verschillende Deense clubs en maakte in 2019 zijn debuut als hoofdtrainer bij FC Midtjylland. Onder zijn leiding behaalde de club meteen succes; in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer leidde hij de ploeg naar het Deense landskampioenschap.

Na zijn periode bij Midtjylland was Priske ook actief als hoofdtrainer bij Royal Antwerp FC en Sparta Praag. Bij Sparta Praag leidde de club tweemaal naar het Tsjechische landskampioenschap en won daarnaast een keer de beker.

Priske wordt geroemd om zijn tactische inzicht en het vermogen om een team te smeden dat zowel verdedigend stabiel als aanvallend effectief is. Zijn speelstijl is gebaseerd op pressing en snelle omschakelingen, wat goed aansluit bij de filosofie van Feyenoord. Onder zijn leiding hopen de Rotterdammers zowel nationaal als internationaal succes te behalen.

Slechts twee maanden na zijn aanstelling behaalde Priske zijn eerste prijs met Feyenoord door landskampioen PSV te verslaan in de Johan Cruijff Schaal van 2024. Hiermee bevestigde hij meteen zijn waarde voor de club en zette hij een positieve toon voor de rest van het seizoen.

De huidige selectie van Feyenoord

Keepers

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Justin Bijlow 1 22 januari 1998 Nederland
Plamen Andreev 21 15 december 2004 Bulgarije
Timon Wellenreuther 22 3 december 1995 Duitsland

Verdedigers

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Bart Nieuwkoop 2 7 maart 1996 Nederland
Thomas Beelen 3 11 juni 2001 Nederland
Gijs Smal 5 31 augustus 1997 Nederland
Quilindschy Hartman 11 14 november 2001 Nederland
Facundo González 15 6 juni 2003 Uruguay
Hugo Bueno 16 18 september 2002 Spanje
Gernot Trauner 18 25 maart 1992 Oostenrijk
Jeyland Mitchell 20 29 september 2004 Costa Rica
Jordan Lotomba 30 29 september 1998 Zwitserland
Dávid Hancko 33 13 december 1997 Slowakije

Middenvelders

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
In-beom Hwang 4 20 september 1996 Zuid-Korea
Ramiz Zerrouki 6 26 mei 1998 Algerije
Quinten Timber 8 17 juni 2001 Nederland
Calvin Stengs 10 18 december 1998 Nederland
Gjivai Zechiël 24 1 juni 2004 Nederland
Antoni Milambo 27 3 april 2005 Nederland
Chris-Kévin Nadje 34 14 augustus 2001 Ivoorkust

Aanvallers

Naam # Geboortedatum Nationaliteit
Ayase Ueda 9 28 augustus 1998 Japan
Igor Paixão 14 28 juni 2000 Brazilië
Luka Ivanušec 17 26 november 1998 Kroatië
Julián Carranza 19 22 mei 2000 Argentinië
Anis Hadj Moussa 23 11 februari 2002 Algerije
Santiago Gimenez 29 18 april 2001 Mexico
Ibrahim Osman 38 29 november 2004 Ghana

Feyenoord in Europa kijk je vanaf dit seizoen alleen bij Ziggo Sport. Als klant van Ziggo kijk je alle wedstrijden van Feyenoord gewoon op je tv op kanaal 14, gratis in je tv-pakket. Heb je geen Ziggo? Dan stream je de wedstrijden met Ziggo Sport Free via de Ziggo GO app.

Ontdek hoe jij kunt kijken

Benieuwd wanneer Feyenoord weer in actie komt? Bekijk hier het uitzendschema voor de UEFA Champions League of check hier het speelschema van de Eredivisie

Op UEFA Champions League speelavonden zie je Feyenoord op Ziggo Sport (bij Ziggo op kanaal 14) en de kanalen van het extra zenderpakket Ziggo Sport Totaal. Heb je geen Ziggo? Dan stream je de wedstrijden met Ziggo Sport Free.

Benieuwd wanneer de Rotterdammers in de Eredivisie in actie komen? Bekijk dan hier het speelschema

Champions League voordelen
Krijg Ziggo Sport Totaal cadeau

Ziggo Sport Totaal is één van de gratis extra tv-pakketten voor klanten met een Vodafone abonnement én Internet & Digitale TV van Ziggo.